Aristotel Eliksir lepote - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Lasersko

Pri laserskem odstranjevanju dlak je potrebnih več postopkov. Večina ljudi prvič potrebuje 4 - 8 obiskov. Po obiskih dlake več mesecev ne zrastejo. Ko pride do ponovnega izraščanja, je dlak bistveno manj kot prej, so tanjše in svetlejše. Ob ponovnem izraščanju dlak lahko terapijo ponovimo, za uspeh pa je praviloma potrebnih manj terapij kot prvič.

Postopek trajnega odstranjevanja dlak: Traja od 30 do 90 min (odvisno od predela)

Dobre lasnosti laserja

Dobre lasnosti laserja

  • minimalno invazivnost,
  • hitro okrevanje in visoko stopnjo zadovoljstva pacientov.

Zdravljenje izvajamo z najsodobnejšim medicinskim laserjem znamke Fotona® FotonaSmooth™SP.

Delovanje laserskega žarka

Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlaki, se v pigmentu (melaninu) absorbira in toplotno uniči dlako. Laser deluje na mešiček dlake v anageni fazi (obdobju aktivne rasti dlake), ko je dlaka visoko metabolično aktivna in občutljivejša za toploto. Rastni cikel dlak po telesu je različen, odvisen od dela telesa.

Tkivo okrog dlake ostane nepoškodovano, mešiček dlake pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlake in ne poškoduje kože.

Odstranjevanje dlak z laserjem tako velja za najmanj boleče od vseh metod odstranjevanja dlak. Med postopkom se ne uporablja anestezija. En žarek, ki traja 1 ms (odvisno od dela telesa), se ne opazi oz. se lahko začuti kot blago pikanje. Za preprečevanje morebitne neprijetne povišane temperature se uporablja hladilni gel ali obloge iz ledu.

Nazaj na vrh