Aristotel Eliksir lepote - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Laserske terapije in njihove prednosti

Laserske terapije

Laserske terapije in njihove prednosti

Z laserskimi tretmaji si pomagamo tudi v svetu kozmetike. Neuspešno vrisovanje različnih pigmentacij na obrazu lahko zelo uspešno popravimo ali izbrišemo s postopkom laserskega odstranjevanja pigmentacije. Zelo uspešno se zdravi tudi glivična okužba nohtov, ki sodi med eno najtrdovratnejših okužb.  

Naročite se

Lasersko odstranjevanje obrvi

Lasersko odstranjevanje obrvi

Sodoben način odstranjevanja tetovaž poteka z laserji, ki generirajo zelo kratke pulze. Ti povzročijo fotoakustični fenomen, ki pigment razbije v zelo drobne delce, te pa lahko telo odstrani. Pri tem se sprosti veliko energije, ki bi lahko povzročila poškodbo tkiva, zato je pomembno, da pigment odstranjujemo kontrolirano, postopoma in z laserjem najboljše kvalitete.

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb

Lasersko zdravljenje glivičnih okužb

Glivična okužba nohtov – onihomikoza je ena najtrdovratnejših okužb in jo je težko pozdraviti. Kadar sistemsko zdravljenje s tabletami ali kapsulami ni primerno zaradi neželenih učinkov ali medsebojnega učinkovanja z drugimi zdravili, lahko poskusimo z laserskim zdravljenjem. Poseg, ki je nekoliko boleč, je treba ponoviti najmanj štirikrat v razmakih enega tedna. Pričakujemo vsaj začasno izboljšanje izgleda glivično okuženega nohta. Lasersko zdravljenje lahko kombiniramo z zdravilnim lakom za nohte.

Lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak

Epilacija je metoda laserskega zmanjševanja poraščenosti, pri kateri se uporabljajo valovne dolžine laserskih žarkov, ki se absorbirajo v melaninu (kožnem pigmentu). Nahaja se tudi v dlakah.

Nazaj na vrh