Aristotel Eliksir lepote - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Kako poteka lasersko odstranjevanje pigmentacije na obrveh ali obrazu?

Kako poteka lasersko

Kako poteka lasersko odstranjevanje pigmentacije na obrveh ali obrazu?

Na tretma pridete nenaličeni. Med postopkom je treba nositi kovinska zaščitna očala. Vsak laserski strel občutimo kot tlesk z elastiko. Kožo med terapijo hladimo s hladnim zrakom. Potrebna sta dva prehoda, med katerima počakamo 10 minut. Vsak prehod traja manj kot minuto.

Kdaj bo mikropigmentacija povsem izginila?

Kdaj bo mikropigmentacija povsem izginila?

Posvetlitev se vidi že takoj po posegu in se izboljšuje v naslednjih tednih. Za trajno odstranitev mikropigmentacij na obrazu so praviloma potrebni 2 do 3 postopki, odvisno od količine pigmenta. Najhitreje dosežemo posvetlitev in izginotje starejših pigmentacij.

Po laserskem posegu

Po postopku bo koža pordela in nekoliko otečena. Priporočamo specifično kremo za nego po posegu in koža se bo umirila v nekaj dneh. Razen te neprijetnosti po laserskem odstranjevanju mikropigmentacije ali japonskih obrvi ni potrebno posebno okrevanje. Po laserju lahko počnete vse kot običajno pred posegom. Lahko se umivate, le namakanje (kopanje, potapljanje) vam odsvetujemo dan ali dva, dokler koža povsem ne okreva. Po laserju se je treba zaščititi tudi pred soncem. Izogibajte se neposrednemu izpostavljanju sončnim žarkom, ne uporabljajte solarija in upoštevajte navodila vašega dermatologa glede nege kože po laserju.


Nazaj na vrh