Aristotel Eliksir lepote - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Microneedling

Koža je naš najdragocenejši plašč, ki ga nosimo vse življenje. Potrebno jo je negovati z ljubeznijo, spoštovanjem, znanjem in kakovostjo.

Naročite se

Kdaj na tretma?

Kdaj na tretma?

Tretma je priporočljiv, ko želimo vidno zmanjšati gube in povečati čvrstost kože. S postopkom obnovimo povrhnjico in s tem izboljšamo stanje brazgotin, ki so posledica aken, izboljšamo videz širokih por in ne vnetih aken ter izgled strij. 

Dosežemo lahko vidno izboljšanje mimičnih gub in zmanjšanje pigmentacij. Odlične rezultate dosežemo tudi pri fotopoškodbah kože, ki so posledica vpliva UV žarkov.

Postopek

Postopek

Pri postopku drobne iglice prodirajo od 0,25 mm do 2,5 mm v povrhnjico in srednji plasti kože, z njimi naredimo kontrolirane mikro poškodbe kože, kar povzroči obnovo in ponoven nastanek kolagena. 

Za dodaten efekt poleg dodamo serume, ki jih določimo glede na tip in stanje kože. Cilj mikroneedlinga je izboljšanje funkcije in videza kože. S postopkom stimuliramo proces celjenja in sprožimo dva postopka, ki sta ključna za pomlajevanje kože: kolagenezo (tvorba novega kolagena v koži) in angiogenezo.

Celjenje

Celjenje

Po microneedlingu se začne proces celjenja ran, ki je popolnoma naraven in željen proces. Proces poteka v več fazah, ker pri pravilno izvedenem postopku ni prisotnih bakterij in tujkov. 

Prva faza hitro izzveni, sledi ji faza regeneracije kože in tvorba dragocenega kolagena ter s tem pomlajevanja kože.

Reakcija

Reakcija

Normalna reakcija kože po microneedlingu je rdečica, ki je najintenzivnejša prve 4 ure, nato izzveni. Občutek na koži je podoben rahli sončni opeklini. 

V prvih 4 dneh lahko opazimo vidno bolj gladko in pomlajeno kožo. Postopek ponovimo na 14 dni oziroma ponovitev določimo individualno glede na problematiko in stanje kože. Prvi realni rezultati so vidni šele 2 meseca po terapiji.

Nazaj na vrh